x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Generalul Jennie Carignan, prima femeie care a preluat conducerea forțelor armate ale Canadei

Generalul Jennie Carignan, prima femeie care a preluat conducerea forțelor armate ale Canadei

de Redacția Jurnalul    |    18 Iul 2024   •   23:45
Generalul Jennie Carignan, prima femeie care a preluat conducerea forțelor armate ale Canadei
Sursa foto: Hepta

Generalul Jennie Carignan a preluat joi funcția de șef al Statului Major al Apărării din Canada, devenind prima femeie care comandă forțele armate ale țării, scrie Reuters.

Formată ca inginer militar, Carignan a comandat trupe în Afganistan, Bosnia-Herțegovina, Irak și Siria în timpul celor 35 de ani petrecuți în armata canadiană.

„Mă simt pregătită și sprijinită pentru a face față acestei provocări multiple”, a declarat Carignan.

„Conflictul din Ucraina și Orientul Mijlociu, tensiunile sporite din alte părți ale lumii, schimbările climatice, solicitările sporite la adresa personalului nostru din țară și din străinătate și amenințările la adresa valorilor și instituțiilor noastre democratice sunt doar câteva dintre provocările complexe la care trebuie să ne adaptăm și pe care trebuie să le contracarăm”, a ma spus Carignan.

Carignan îi succede generalului Wayne Eyre, care a îndeplinit funcția din 2021, într-un moment în care Canada își propune să crească cheltuielile de apărare și să își modernizeze forțele armate.

Săptămâna trecută, premierul Justin Trudeau a anunțat intenția guvernului de a atinge obiectivul NATO privind cheltuielile de apărare de 2% din PIB până în 2032.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Jennie Carignan armata general canada