x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Principalul suspect al atacului din Suedia este cetăţean din Uzbekistan

Principalul suspect al atacului din Suedia este cetăţean din Uzbekistan

08 Apr 2017   •   15:41
Principalul suspect al atacului din Suedia este cetăţean din Uzbekistan
Sursa foto: Stevie_Spain‏ - Twitter

Bărbatul arestat în legătură cu atacul terorist comis vineri la Stockholm este un cetăţean din Uzbekistan în vârstă de 39 de ani, a anunţat sâmbătă procurorul-general adjunct al Suediei, Hans Ihrman, citat de DPA. Într-o conferinţă de presă organizată la sediul central al poliţiei suedeze, Ihrman a afirmat că nu poate confirma dacă bărbatul arestat şi-a exprimat susţinerea faţă de organizaţia Stat Islamic sau alte grupări jihadiste pe reţelele de socializare online. El a precizat că în prezent anchetatorii examinează telefonul mobil al principalului suspect şi conturile de socializare online pentru a afla informaţii care să stabilească o legătură cu atacul terorist comis vineri la Stockholm. 

Potrivit şefului Serviciului de informaţii suedez (Sapo), Anders Thornberg, suspectul uzbec în vârstă de 39 de ani era cunoscut poliţiei suedeze începând de anul trecut. 

La rândul său, şeful poliţiei suedeze, Dan Eliasson, a afirmat că poliţia este convinsă că bărbatul arestat în legătură cu atacul comis vineri la Stockholm este 'persoana corectă'. Eliasson a adăugat că nu este exclusă posibilitatea ca în comiterea atentatului să fi fost implicate mai multe persoane. 

''Am descoperit în vehicul un dispozitiv care nu aparţinea maşinii - nu ştim dacă este o bombă sau vreo substanţă inflamabilă. Este în desfăşurare o investigaţie de specialitate'', a spus Dan Eliasson. El a precizat că există similitudini între atacul de la Stockholm şi cel comis pe 22 martie la Londra. 

Poliţia suedeză a arestat vineri un bărbat bănuit că ar fi şoferul camionului folosit în atacul comis în centrul capitalei Suediei şi soldat cu patru morţi şi 15 răniţi. Individul a fost iniţial reţinut într-o suburbie din nordul Stockholmului, iar ulterior a fost arestat, fiind suspectat de comiterea unui act terorist, relatează Agerpres.

 

Sursă foto: Stevie_Spain - Twitter

×
Subiecte în articol: atac suedia uzbekistan