x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Protestatarii pro-palestinieni au perturbat parada Macy's de Ziua Recunoștinței, din New York

Protestatarii pro-palestinieni au perturbat parada Macy's de Ziua Recunoștinței, din New York

de Andreea Tiron    |    23 Noi 2023   •   23:37
Protestatarii pro-palestinieni au perturbat parada Macy's de Ziua Recunoștinței, din New York
Sursa foto: Hepta

Grupuri de protestatari pro-palestinieni au perturbat parada de Ziua Recunoștinței din New York.

Un grup de protestatari a mers pe traseul paradei din centrul Manhattanului și a desfășurat un banner pe care scria „Eliberare pentru Palestina și Planetă”. 

Protestatarii au purtat salopete albe, s-au udat cu lichid roșu și și-au lipit mâinile de stradă pentru a încerca să perturbe parada.

Potrivit Fox News, ofițeri NYPD i-au scos pe protestatari din mulțime pentru ca parada să poată continua.

Pe o altă porțiune a traseului paradei, protestatarii fluturând steaguri palestiniene și ținând semne pro-palestiniene cântau o varietate de scandări, inclusiv „De la râu la mare, Palestina va fi liberă”.

Thanksgiving Day este sărbătoarea anuală de o zi în care se mulțumește, în mod tradițional lui Dumnezeu, pentru toată bogăția recoltei din acel an. Se sărbătorește în ultima zi de joi a lunii noiembrie de către americani

Paradele au devenit o parte integrantă a sărbătorii în orașele din Statele Unite. Organizată de lanţul de magazine Macy’s încă din 1924, parada din New York de Ziua Recunoștinței este cea mai mare și cea mai cunoscută, atrăgând între 2 și 3 milioane de spectatori de-a lungul traseului său de 3,5 km, dar şi o audiență uriașă la TV. La această paradă participă fanfare, artiști şi sunt prezentate care alegorice și baloane gigantice în formă de personaje de desene animate.
 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×