x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Haos în Asia: Protestatarii din Sri Lanka au luat cu asalt reședința președintelui

Haos în Asia: Protestatarii din Sri Lanka au luat cu asalt reședința președintelui

09 Iul 2022   •   15:40
Haos în Asia: Protestatarii din Sri Lanka au luat cu asalt reședința președintelui
Sursa foto: Hepta

Mii de protestatari din Colombo, capitala comercială din Sri Lanka, au luat cu asalt sâmbătă reședința oficială a președintelui, pe fondul celei mai grave crize economice din ultimele șapte decenii, relatează Reuters.

UPDATE:

Zeci de protestatari din Sri Lanka au făcut baie în piscina palatului prezidențial, după ce alături de mii de alte persoane au ocupat reședința președintelui din capitala Colombo.

Mii de protestatari au ocupat sâmbătă reședința președintelui. Imaginile difuzate de BBC arată cum unii manifestanți fac baie în piscina președintelui Gotabaya Rajapaksa.

Demonstranții au cerut demisia acestuia, după luni de proteste din cauza crizei economice din Sri Lanka. Personalul militar și poliția nu au reușit să rețină mulțimea care a năvălit în palat.

ȘTIRE INIȚIALĂ: 

Protestatari, care purtau steaguri, au pătruns în reședința președintelui, potrivit imaginilor de pe canalul local de televiziune NewsFirst.

Personalul militar și poliția nu au reușit să rețină mulțimea, în timp ce oamenii scandau lozinci prin care cerea demisia președintelui Gotabaya Rajapaksa.

Două surse din ministerul Apărării au declarat că președintele a fost scos vineri din reședința oficială pentru siguranța sa, înainte de mitingul planificat pentru weekend.

Premierul Ranil Wickremesinghe a convocat sâmbătă o reuniune de urgență a liderilor de partid pentru a discuta situația și a ajunge la o soluție rapidă, a anunțat biroul său.

Cel puțin 21 de persoane, inclusiv doi polițiști, au fost rănite și spitalizate în timpul protestelor, au declarat surse spitalicești pentru Reuters.

Insula de 22 de milioane de locuitori se luptă cu o lipsă severă de valută care a limitat importurile de combustibil, alimente și medicamente, aruncând țara în cea mai gravă criză economică de la obținerea independenței în 1948.

Criza vine după ce pandemia a afectat economia dependentă de turism și a fost agravată de acumularea unei datorii guvernamentale uriașe, de creșterea prețului petrolului și de interzicerea anul trecut a importului de îngrășăminte chimice, care a devastat agricultura.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sri lanka