x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Proteste ale Mişcării "Vestele galbene" în mai multe oraşe din Franţa

Proteste ale Mişcării "Vestele galbene" în mai multe oraşe din Franţa

16 Mai 2020   •   22:00
Proteste ale Mişcării "Vestele galbene" în mai multe oraşe din Franţa
Sursa foto: vestele galbene/antena3

Proteste ale Mişcării "Vestele galbene" au avut loc, sâmbătă după-amiază, în mai multe oraşe din Franţa, unii manifestanţi fiind reţinuţi, informează publicaţiile Le Figaro şi L'Express.

Zeci de protestatari s-au adunat în Piaţa Republicii din Paris, în pofida interdicţiei impuse de autorităţi, în contextul pandemiei.

Zece protestatari au fost amendaţi, iar cel puţin doi au fost reţinuţi, anunţă Poliţia franceză.

Proteste similare au avut loc în oraşele Montpellier şi Toulouse.

În oraşul Toulouse a fost organizată şi o contramanifestaţie a activiştilor anticapitalişti, la apelul primarului Jean-Luc Moudenc, membru al formaţiunii Republicanii (dreapta), informează Agenţia France-Presse. "Ne aflăm aici pentru a spune că este iresponsabil ca «Vestele galbene» să organizeze manifestaţii în contextul riscurilor de contagiere şi este iresponsabil să fie blocate magazine", a declarat Philippe Léon, membru al unei asociaţii a comercianţilor.

Mişcarea "Vestele galbene", care denunţă erodarea nivelului de trai din Franţa, a lansat apeluri pentru organizarea de proteste în acest weekend în principalele oraşe din Franţa. Autorităţile au interzis orice adunare de persoane, în contextul măsurilor antiepidemice.

Mediafax

×
Subiecte în articol: franta proteste vestele galbene