x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO Proteste anti-război în Rusia după mobilizarea anunțată de Putin

VIDEO Proteste anti-război în Rusia după mobilizarea anunțată de Putin

de Alice Petrescu    |    21 Sep 2022   •   19:33
VIDEO Proteste anti-război în Rusia după mobilizarea anunțată de Putin
Sursa foto: HEPTA

La scurt timp după ce președintele rus Vladimir Putin a anunțat că a decretat mobilizarea parțială în regiunile ocupate din Ucraina, o mișcare socială rusă a inițiat un apel pe retelele de socializare, la proteste masive .

Update 20.55 Potrivit OVD-Info, până în acest moment, cel puțin 675 de persoane au fost reținute la protestele împotriva mobilizării. Dintre acestea, 96 sunt în Sankt Petersburg, 89 în Moscova și 45 în Ekaterinburg, Iar numărul persoanelor reținute crește de la oră la alta.

 

 

Stire initiala Peste 200 de persoane au fost arestate la demonstrații care au loc în toată Rusia, după anunțul președintelui Vladimir Putin privind mobilizarea parțială a civililor pentru a lupta în Ucraina.

Declarația aparține unui grup de monitorizare a poliției și este citată de AFP.

Protestatarii au scandat în Moscova „Viață pentru copiii noștri”, conform Nexta.

Președintele Vladimir Putin a anunțat, miercuri, într-un discurs, mobilizarea parțială în contextul conflictului din Ucraina și a amenințat Occidentul cu armele nucleare deținute de Rusia, mai performante decât ale Vestului.

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a declarat că acţiunile Rusiei în Ucraina constituie "încălcări semnificative" ale Cartei Naţiunilor Unite, cerând continuarea susţinerii internaţionale pentru Kiev şi afirmând că nu a ameninţat nimeni Moscova.

"Este vorba de un război care a fost opţiunea unui singur om", a spus Biden, conform CNN, referindu-se la preşedintele rus, Vladimir Putin.

. În orașul siberian Irkutsk, cel puțin 10 din 60 de protestatari au ajuns în mâinile forțelor de ordine. În Novosibirsk, unul dintre protestatari a fost filmat în timp ce striga: ”Nu vreau să mor pentru Putin”!, scrie  The Guardian

Mai multe videoclipuri  postate pe Twitter arată cum oamenii care au ieșit pe străzile din Siberia au început să fie ridicați deja de poliție.

 

 

Potrivit unui anunț de ultimă oră venit de la Moscova, bărbații ruși între 18 și 65 de ani nu mai au voie să iasă din țară, scrie Antena3

 

 

Forţele de ordine au fost trimise deja de Putin să aresteze protestatarii. Cel mai important opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, aflat într-o închisoare de înaltă securitate, a criticat din nou ofensiva Rusiei în Ucraina, numind-o un "război criminal eşuat", potrivit AFP şi Reuters.

 

 

 

×
Subiecte în articol: proteste anti-război Rusia