x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Proteste în Israel: 500.000 de oameni în stradă în noaptea de duminică

Proteste în Israel: 500.000 de oameni în stradă în noaptea de duminică

de Redacția Jurnalul    |    02 Sep 2024   •   12:45
Proteste în Israel: 500.000 de oameni în stradă în noaptea de duminică
Sursa foto: Hepta

Proteste masive în mai multe orașe din Israel, printre care Tel Aviv și Ierusalim, după moartea a șase ostatici în Gaza.

Israelul se confruntă cu o criză socială de proporții, în contextul în care mii de protestatari au ieșit în stradă, duminică noapte, după ce șase ostatici israelieni au fost găsiți morți în Gaza, informează Sky News.

Protestele, care au avut loc în mai multe orașe mari, inclusiv Tel Aviv și Ierusalim, au fost declanșate de nemulțumirea tot mai mare față de modul în care guvernul condus de Benjamin Netanyahu gestionează conflictul cu Hamas.

Histadrut, sindicatul principal al țării, a convocat o grevă generală în semn de protest, cerând guvernului să prioritizeze eliberarea ostaticilor rămași și să ia măsuri pentru încetarea violențelor.

Protestele au loc într-un moment critic, în care tensiunile politice și sociale din Israel sunt la un nivel ridicat, iar popularitatea lui Netanyahu este în scădere.

Protestele și greva au întrerupt activitatea economică, inclusiv în sectorul transporturilor, și au accentuat presiunea asupra guvernului.

(sursa: Mediafax)

×