x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin are în Kim un aliat de bază. Rusia şi Coreea de Nord îşi consolidează relaţiile bilaterale

Putin are în Kim un aliat de bază. Rusia şi Coreea de Nord îşi consolidează relaţiile bilaterale

15 Aug 2022   •   08:33
Putin are în Kim un aliat de bază. Rusia şi Coreea de Nord îşi consolidează relaţiile bilaterale
Sursa foto: Hepta

Rusia şi Coreea de Nord îşi vor extinde relaţiile bilaterale, după ce preşedintele rus Vladimir Putin şi liderul nord-coreean Kim Jong Un se laudă reciproc. Cooperarea dintre cele două ţări are ca temă preponederentă consolidarea securităţii regionale.

Preşedintele rus Vladimir Putin a găsit un aliat de bază în liderul nord-coreean Kim Jong Un. Rusia şi Coreea de Nord îşi vor extinde relaţiile bilaterale în mod constructiv prin eforturi comune.

Cooperarea strategică şi tactică reprezintă un nou vârf în solidaritatea dintre cele două ţări, aflate în opoziţie cu politica întreprinsă de Statele Unite la nivel global.

Într-o scrisoare adresată lui Kim cu ocazia zilei de eliberare a Coreei, Putin susţine că legăturile strânse ar fi în interesul ambelor ţări şi ar contribui la consolidarea securităţii şi stabilităţii peninsulei coreene şi a regiunii Asiei de Nord-Est. De asemenea, Kim i-a răspuns la scrisoare lui Putin şi a reiterat prietenia ruso-coreeană, creată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Liderul de la Phenian a dat asigurări că relaţiile bilaterale dintre cele două state vor evolua progresiv.

Coreea de Nord a fost printre primele state care au recunoscut în iulie cele două „republici populare” separatiste susţinute de ruşi din estul Ucrainei drept state independente. Au existat discuţii la nivel înalt ca muncitorii nord-coreeni să fie trimişi în noile state ca forţă de muncă pentru a ajuta la reclădirea acestora post-război. Ucraina a rupt imediat relaţiile cu Phenianul în urma acestei mişcări.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: vladimir putin Kim Jong Un