x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin, disperat să-și mărească armata! Recruții ruși au dreptul la congelarea gratuită a spermei

Putin, disperat să-și mărească armata! Recruții ruși au dreptul la congelarea gratuită a spermei

de Redacția Jurnalul    |    28 Dec 2022   •   11:30
Putin, disperat să-și mărească armata! Recruții ruși au dreptul la congelarea gratuită a spermei
Sursa foto: Hepta

Militarii ruși care au fost mobilizați pentru conflictul din Ucraina vor avea dreptul de a-și congela gratuit sperma în criobănci, relatează Reuters.

Citându-l pe Igor Trunov, președintele Uniunii Avocaților din Rusia, TASS a relatat că Ministerul Sănătății a răspuns la apelul său pentru asistență bugetară cu privire la acest plan. Ministerul "a determinat posibilitatea de sprijin financiar de la bugetul federal pentru conservarea și depozitarea gratuită a celulelor germinale (spermatozoizilor) pentru cetățenii mobilizați pentru a participa la operațiunea militară specială pentru 2022-2024", a declarat Trunov.

De asemenea, familiile pot utiliza gratuit biomaterialul stocat, dacă asigurarea medicală obligatorie indică faptul că pot face acest lucru.

Rusia a chemat peste 300.000 de rezerviști pentru a sprijini ceea ce numește "operațiunea sa militară specială" în Ucraina, în cadrul unei campanii de mobilizare lansată în septembrie.

Această campanie a determinat sute de mii de bărbați ruși să fugă din țară pentru a evita să fie recrutați și a declanșat cele mai mari proteste anti-Kremlin de când Rusia și-a trimis trupele în Ucraina, în februarie.

Războiul se află în cea de-a 11-a lună, după ce a intrat într-o fază lentă și anevoioasă, pe măsură ce iarna s-a instalat.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: recruți ruși sperma