x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin, după respingerea armistiţiului de preşedintele ucrainean: Poroşenko va purta întreaga responsabilite

Putin, după respingerea armistiţiului de preşedintele ucrainean: Poroşenko va purta întreaga responsabilite

01 Iul 2014   •   15:36
Putin, după respingerea armistiţiului de preşedintele ucrainean: Poroşenko va purta întreaga responsabilite

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko "îşi asumă de acum înainte întreaga responsabilitate" pentru situaţia din Ucraina, după ce a refuzat prelungirea armistiţiului între forţele ucrainene şi separatiştii din estul ţării, a declarat marţi preşedintele rus Vladimir Putin, în cadrul unei întâlniri cu ambasadorii şi reprezentanţii permanenţi ai Rusiei în străinătate.

"Până acum, Petr Alekseevici (Poroşenko) nu a avut legătură directă cu ordinele date privind începerea acţiunilor militare. Acum, însă, el îşi ia întreaga responsabilitate, nu numai din punct de vedere militar, dar şi politic, ceea ce este cu mult mai important", a afirmat Vladimir Putin, potrivit RIA Novosti, citată de Agerpres.

Petro Poroşenko a anunţat în cursul nopţii de luni spre marţi că armistiţiul cu separatiştii din estul ţării a încetat şi că forţele ucrainene vor trece "la atac", o decizie ce a fost luată în pofida intenselor presiuni ruse şi europene ca regimul de încetare a focului să fie prelungit.

×