x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin, ninja de Kremlin.

Putin, ninja de Kremlin.

de Anca Aldea    |    22 Mai 2011   •   16:38

Premierul Federatiei Ruse a devenit personaj principal intr-o banda desenata care face furori pe internet. Vladimir Putin este infatisat ca un maestru in artele martiale, avand sub coordonarea sa o echipa de profesionisti din care face parte si actualul presedinte rus, Dmitri Medvedev, care joaca rolul unui gnom. Banda desenata comica, intitulata "Super Putin, un om obisnuit' si aflata la adresa www.superputin.ru, face furori pe internet de aproximativ un an, potrivit Agentiei France Presse, citata de Mediafax.

In asteptarea alegerilor prezidentiale de anul viitor, electoratul rus se delecteaza cu superputerile premierului in kimono. Descris ca un barbat "cu un caracter nordic', supereroul Putin ii salveaza pe toti ocupantii unui autobuz amenintat de o explozie cu bomba. "Voi merge cu peste 80 de kilometri pe ora', spune Putin, intr-o replica din banda desenata. Scrasneste din dinti si-si incrunta privirea. Ii tansneste in fata "gnomul Medvedev", imbracat pe jumatate intr-un costum de urs brun, care isi trimite iPad-ul pentru a dezamorsa bomba. In cursa sa nebuna, autocarul este atacat de o multime de zombi care striga "Lasati-ne sa ne alegem guvernantii' si "Eliberati-l pe Hodorkovski'. "Voiam sa atragem atentia asupra situatiei politice deprimante din Rusia si sa construim un dialog', a declarat, pentru AFP, autorul textelor din banda desenata, Serghei Kalenik.

Rusia va alege, in 2012, viitorul presedinte, iar expertii analizeaza toate semnele care ar putea sugera ca Medvedev si Putin vor fi candidati, cei doi neexcluzand, pana acum, aceasta posibilitate.

×