x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE: Putin reclamă un complot al Occidentului de a ucide jurnaliști ruși, fără să ofere dovezi. Kievul neagă

UPDATE: Putin reclamă un complot al Occidentului de a ucide jurnaliști ruși, fără să ofere dovezi. Kievul neagă

25 Apr 2022   •   17:40
UPDATE: Putin reclamă un complot al Occidentului de a ucide jurnaliști ruși, fără să ofere dovezi. Kievul neagă
Sursa foto: Hepta

Serviciul de securitate ucrainean neagă acuzațiile lui Vladimir Putin, care a spus că Occidentul are planuri de a ucide un jurnalist pro-Putin.

UPDATE:

Serviciul de Securitate de Stat al Ucrainei (SBU) a negat acuzațiile lui Putin privind uciderea unui jurnalist apropiat Kremlinului.

„SBU nu are niciun plan de a-l asasina pe V. Solovyev", a transmis SBU într-o declarație publicată pe Telegram, citată de Sky News.

Solovyev a fost una dintre vocile de frunte ale dlui Putin în războiul informațional împotriva Ucrainei și continuă să susțină narațiunea liderului rus privind o „operațiune militară specială” pentru a „deznazitiza” Ucraina.

Liderul rus Vladimir Putin a afirmat că Serviciul Federal de Securitate (FSB) a zădărnicit o tentativă de asasinare a jurnalistului Vladimir Solovyev.

ȘTIRE INIȚIALĂ: 

Vladimir Putin a părut să acuze Occidentul că încearcă să ucidă jurnaliști ruși, fără a furniza vreo dovadă în acest sens, scrie Sky News.

Comentarii interesante apar luni după-amiază de la Kremlin, unde a vorbit președintele rus, Vladimir Putin. El a părut să acuze Occidentul că încearcă să ucidă jurnaliști ruși, fără a furniza, însă, vreo dovadă în acest sens.

El a afirmat că o astfel de tentativă de asasinare a unui reporter de televiziune a fost zădărnicită de Serviciul Federal de Securitate (FSB).

„În această dimineață (luni - n.r.), Serviciul Federal de Securitate a oprit activitățile unui grup terorist care plănuia să atace și să ucidă un celebru jurnalist de televiziune rus”, a declarat Putin.

„Ei au trecut la teroare - la pregătirea uciderii jurnaliștilor noștri”, a mai spus Putin.

Ulterior, Rusia a afirmat că a arestat membrii unui grup naționalist care încerca să îl asasineze pe jurnalistul pro-Putin Vladimir Soloviev.

Potrivit agenției de știri Interfax, citată de Sky News, Moscova susține că cei arestați acționau în numele serviciilor speciale ucrainene.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: vladimir putin