x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin speră că Rusia va primi banii înapoi dacă Franţa nu-i va livra navele Mistral

Putin speră că Rusia va primi banii înapoi dacă Franţa nu-i va livra navele Mistral

de Agerpres    |    06 Dec 2014   •   18:14

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat sâmbătă că speră că Rusia va primi banii înapoi dacă Franţa nu îi va livra navele militare Mistral, după o întrevedere cu omologul său francez, François Hollande, relatează AFP.

"Nici măcar nu am discutat subiectul", a declarat liderul de la Kremlin presei după întrevederea cu şeful statului francez de pe aeroportul moscovit Vnukovo.

"Există un contract şi plecăm de la principiul că va fi respectat, iar dacă nu sperăm că ni se vor înapoia banii pe care i-am plătit", a spus Vladimir Putin.

Declaraţiile lui Putin intervin a doua zi după ce diplomaţia de la Moscova a reamintit Franţei că trebuie "să-şi îndeplinească toate obligaţiile" şi să-i livreze Rusiei navele militare Mistral pe care i le-a vândut, altfel "reputaţia" sa este în joc.

Poziţia oficială a Franţei este că conflictul din Ucraina împiedică livrarea primei dintre cele două nave Mistral pe care Parisul le-a vândut Rusiei, contract care a suscitat critici la Washington, în climatul actual de tensiune.

Francois Hollande a anunţat la 25 noiembrie amânarea "până la noi ordine" a livrării primei nave Mistral, considerând că "situaţia actuală din Estul Ucrainei" nu prevede încă această livrare.

"Pentru moment nu facem această livrare", a spus vineri ministrul francez al apărării, Jean-Yves Le Drian. "S-ar putea să nu livrăm niciodată. Trebuie ca ruşii să înţeleagă situaţia", a adăugat el.

×