x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Procurorii vor pedeapsa cu moartea pentru răpitorul din Ohio. Bărbatul şi-a recunoscut crimele într-o scrisoare de sinucigaş din 2004

Procurorii vor pedeapsa cu moartea pentru răpitorul din Ohio. Bărbatul şi-a recunoscut crimele într-o scrisoare de sinucigaş din 2004

10 Mai 2013   •   16:16
Procurorii vor pedeapsa cu moartea pentru răpitorul din Ohio. Bărbatul şi-a recunoscut crimele într-o scrisoare de sinucigaş din 2004

Procurorii din Ohio vor să solicite pedeapsa cu moartea pentru Ariel Castro, bărbatul suspectat că a ţinut ostatice şi violat trei fete timp de 10 ani. Pedeapsa cu moartea ar fi posibilă dacă procurorii reuşesc să treacă la categoria omor deosebit de grav cele cinci avorturi pe care victima Michelle Knight le-ar fi avut de-a lungul detenţiei forţate, avorturi care ar fi fost provocate de Castro prin abuzuri şi înfometare.

"Voi solicita pedepsirea fiecărui act de violenţă, fiecărui viol, fiecărei răpiri, fiecărei tentative de omor şi fiecărui omor deosebit de grav săvârşit prin avorturile provocate victimelor", a declarat procurorul Tim McGinty, care se ocupă de caz. "Deja căutăm modalităţi prin care să cerem pedeapsa cu moartea", a adăugat procurorul.

Ariel Castro, de 52 de ani, bărabtul în casa căruia au fost găsite cele trei femei, a apărut în faţa instanţei pentru a fi informat de ce este acuzat. Deocamndată, împotriva bărbatului s-au înaintat patru capete de acuzare pentru răpire, fiind vorba de cele trei victime şi o fetiţă acum de şase ani, care s-a născut în captivitate. Castro, fost şofer al unui autobuz de şcoală, a mai primit trei capete de acuzare de viol, pentru fiecare femeie.

Cauţinea pentru Castro a fost fixată la 8 milioane de dolari. Acesta este ţinut într-o celulă izolată, fiind supravegheat în permanenţă pentru a nu se sinucide.

Castro a vrut să se sinucidă în 2004, mărturisindu-şi crimele în scris

Potrivit postului de televiziune CBS News, Castro şi-ar fi mărturisit crimele într-o scrisoare datată 2004, pe care poliţiştii au găsit-o în casă şi care părea a fi o scrisoare de sinucigaş.

În scrisoare Castro povestea cum a fost violat când era copil de unchiul său, amintind şi că a fost abuzat de părinţi. Castro s-a autodenumit un "prădător sexual" în scrisoare, cerând ca toţi banii săi să fie donaţi victimelor, după moartea sa.

Evident, sinuciderea n-a mai avut loc.

Lillian Rodriguez, mama lui Ariel Castro, a cerut scuze victimelor, afirmând că fiul ei este bolnav.

"Am un fiu bolnav care a comis ceva foarte grav. Sufăr foarte mult. Sper ca acele tinere să mă ierte", a spus Lillian Rodriguez.

Fiica lui Castro, Arlene, care a fost prietenă în copilărie cu Gina DeJesus, una dintre victime, a declarat la rândul ei că este "devastată" de ceea ce a făcut tatăl său.

"Sant dezamăgită, ruşinată, devastată", a spus aceasta, cerându-i iertare Ginei DeJesus.

Raportul poliţiei arată că cele trei fete au fost răpite după ce au acceptat ca Ariel Castro să le conducă cu automobilul său spre casă. Victimele au fost ţinute în camere diferite, iniţial, pentru că Ariel Castro se temea că acestea ar putea coopera pentru a evada. Cele trei au fost ţinute în lanţuri.

Dispariţia Amandei Berry, în 2003, cu o zi înainte să împlinească 17 ani, a fost amplu mediatizată în presa locală, familia ei ducând o veritabilă campanie pentru găsirea acesteia în toţi cei 10 ani în care aceasta a fost dispărută. În prezent, Berry a fost externată din spital, unde a fost ţinută sub observaţie şi s-a mutat cu sora ei. Gina DeJesus, a doua victimă, care a fost răpită pe când avea 14 ani, în 2004, s-a întors şi ea acasă.

Michelle Knight, care avea 20 de ani când a dispărut, în 2002, rămâne în spital, însă se simte bine. 

×