x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Războiul din Ucraina. Ildar Dadine, figură a opoziției ruse, ucis pe linia frontului

Războiul din Ucraina. Ildar Dadine, figură a opoziției ruse, ucis pe linia frontului

de Redacția Jurnalul    |    07 Oct 2024   •   13:00
Războiul din Ucraina. Ildar Dadine, figură a opoziției ruse, ucis pe linia frontului
Sursa foto: Hepta

Ildar Dadine, un opozant al guvernului care a fost încarcerat în Rusia pentru că a manifestat împotriva lui Vladimir Putin, a murit. Dadine, care lupta alături de soldații Kievului, a murit pe front, în regiunea Harkov.

Ildar Dadin, care fusese încarcerat în Rusia pentru manifestații împotriva lui Vladimir Putin, a fost ucis pe linia frontului în Ucraina, unde lupta alături de forțele Kievului, au anunțat duminică familia sa și presa rusă.

„Cu profund regret trebuie să vă informez că Ildar Dadin (al cărui nume de război era Gandhi) a murit ieri în luptele din regiunea Harkov”, în nord-estul Ucrainei.

Ilia Ponomarev, prietenul său care trăia în exil la Kiev, a anunțat pe Facebook că Ildar Dadin a murit în luptele din regiunea Harkov, în nord-estul Ucrainei, notează TF1 Info.

El a adus un omagiu unui „luptător neînfricat și hotărât care a mers pe front pentru a lupta împotriva ”.

Potrivit lui Ponomarev, Ildar Dadine a luptat alături de forțele armate ucrainene, făcând parte dintr-un „batalion siberian și apoi din Legiunea Libertății Rusiei”, o grupare care pretinde că este formată din etnici ucraineni.

Moartea sa a fost confirmată pe Telegram de jurnalista rusă Ksenia Larina și de mai multe media ruse independente.

Ildar Dadine fusese condamnat la doi ani și jumătate de închisoare în Rusia în 2015 pentru organizarea de demonstrații împotriva autorităților.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Ildar Dadine mort ucraina