x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Corupție la nivel înalt. Qatarul REACȚIONEAZĂ la scandalul din Parlamentul European

Corupție la nivel înalt. Qatarul REACȚIONEAZĂ la scandalul din Parlamentul European

de Redacția Jurnalul    |    21 Dec 2022   •   15:25
Corupție la nivel înalt. Qatarul REACȚIONEAZĂ la scandalul din Parlamentul European
Sursa foto: Hepta

Autoritățile de la Doha resping acuzațiile de corupție, într-un dosar de luare de mită în care este implicată vicepreședinta Parlamentului European, Eva Kaili, scrie AFP.

Șeful diplomației din această țară, Mohamed bin Abderrahman, s-a întâlnit cu omologul său european, Joseph Borrell, la Amman.

"Insistăm asupra necesităţii de a respecta procedurile judiciare şi de a nu anticipa rezultatele investigaţiilor. L-am asigurat de poziţia noastră, prin care respingem înşelătoarele scurgeri mediatice care implică numele Qatarului în această chestiune", a transmis acesta pe Twitter.

De cealaltă parte, Borrell a transmis pe aceeași rețea de socializare că a discutat cu ministrul de Externe din Qatar "probleme bilaterale şi provocări regionale, inclusiv plângeri împotriva unor membri şi angajaţi ai Parlamentului European".
"Am convenit asupra necesităţii ca investigaţiile în curs să ofere o claritate deplină", a precizat înaltul oficial UE. 

Este pentru prima oară când un oficial de rang înalt din Qatar respinge personal implicarea în scandalul de corupție, după ce anterior autoritățile de la Doha au transmis mai multe comunicate în acest sens. 

În data de 9 decembrie 2022, poliția belgiană a organizat un flagrant în urma căruia a arestat mai multe persoane, printre care și pe Eva Kaili, vicepreședinta PE, pe partenerul de viață al acesteia, Francesco Giorgi, pe tatăl eurodeputatei, precum și pe italianul Pier Antonio Panzeri, fost eurodeputat, pentru luare de mită din partea Qatarului și Marocului. 


 

×