x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Realegerea lui Obama ca preşedinte al Statelor Unite DEPRECIAZĂ dolarul

Realegerea lui Obama ca preşedinte al Statelor Unite DEPRECIAZĂ dolarul

07 Noi 2012   •   10:34
Realegerea lui Obama ca preşedinte al Statelor Unite DEPRECIAZĂ dolarul
Sursa foto: NOEL CELIS/AFP

Dolarul a trecut pe depreciere faţă de euro, după ce Obama l-a învins în alegeri pe republicanul Mitt Romney, anunţă posturile americane de televiziune. Dolarul s-a depreciat cu 0,5%, la 1,2872 dolari pe euro în această dimineaţă la Londra, după ce s-a aflat anterior în urcare cu până la 0,2%.

"Politica monetară va rămâne relaxată în mandatul lui Obama, astfel că dolarul va fi vândut. Vânzarea de dolari s-ar putea să nu dureze atât de mult, întrucât SUA se apropie de momentul activării automate a unui set de creşteri de taxe şi reduceri de cheltuieli", a declarat Michiyoshi Kato, vicepreşedinte la Mizuho Corporate Bank, citat de Bloomberg.

Potrivit estimărilor, Obama a câştigat statele cheie Ohio, Iowa, New Hampshire, Wisconsin, Colorado, Virginia, dar şi Pennsylvania.

Romney a declarat, anterior, că nu este de acord cu măsurile Rezervei Federale de a stimula economia. Candidatul republican a afirmat că l-ar înlocui pe şeful Fed, Ben Bernanke, la încheierea mandatului acestuia, în ianuarie 2014.

×