x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rebeliune armată în Rusia. Premierul Mihail Mișustin lansează un apel la unitate națională și acuză Occidentul

Rebeliune armată în Rusia. Premierul Mihail Mișustin lansează un apel la unitate națională și acuză Occidentul

de Redacția Jurnalul    |    26 Iun 2023   •   21:15
Rebeliune armată în Rusia. Premierul Mihail Mișustin lansează un apel la unitate națională și acuză Occidentul
Sursa foto: Hepta

Premierul Mihail Mișustin lansează un apel la uitate națională după rebeliunea armată eșuată organizată de gruparea Wagner, scrie Reuters.

Acesta a acuzat Occidentul pentru încercări de a submina Federația Rusă, în ședința de guvern, fiind primele declarații ale unui înalt demnitar rus după evenimentele de zilele trecute. 

"Esenţialul în aceste condiţii este să asigurăm suveranitatea şi independenţa ţării noastre, siguranţa şi bunăstarea cetăţenilor. Iată de ce consolidarea societăţii per ansamblu este deosebit de importantă. Trebuie să acţionăm împreună, ca o singură echipă şi să menţinem unitatea tuturor forţelor, raliindu-ne în jurul preşedintelui. Aşa cum a menţionat preşedintele, aproape întreaga maşinărie militară, economică şi informaţională a Occidentului este îndreptată împotriva noastră", a spus prim-ministrul rus.

Mihail Mișustin a venit la conducerea executivului de la Moscova în 2020. Acesta este un tehnocrat, economist de profesie, fost șef al Serviciului Federal Fiscal al Rusiei. 

Rebeliunea armată organizată de șeful Wagner, Evgheni Prigojin, a durat mai puțin de 24 de ore și a fost oprită prin medierea președintelui belarus Aleksandr Lukașenko. 

 

×