x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Recep Tayyip Erdogan: Retragerea din Herson este un „pas pozitiv"

Recep Tayyip Erdogan: Retragerea din Herson este un „pas pozitiv"

10 Noi 2022   •   10:46
Recep Tayyip Erdogan: Retragerea din Herson este un „pas pozitiv"

Decizia Rusiei de a retrage trupele din apropierea orașului Herson din sudul Ucrainei este un pas pozitiv, a declarat, joi, președintele turc, Recep Tayyip Erdogan.

 

Președintele Turciei consideră că retragerea este un pas pozitiv în perspectiva discuțiilor dintre Moscova și Kiev. Erdogan a făcut comentariile în cadrul unei conferințe de presă înainte de a pleca într-o vizită în Uzbekistan.

Părți din Herson au fost cucerite de Rusia încă la începutul războiului și, dacă informația se confirmă, retragerea ar putea marca una dintre cele mai semnificative înfrângeri ale Moscovei.

Cu toate acestea, alți oficiali ucraineni și aliați occidentali au pus la îndoială intențiile din spatele anunțului Moscovei.

Consilierul prezidențial ucrainean Mykhailo Podolyak a declarat că ucrainenii nu văd „niciun semn că Rusia părăsește complet orașul" Herson și a spus că anunțurile „pot fi dezinformări".

Șeful NATO, Jens Stoltenberg, a descris anunțul ca fiind „încurajator" și a spus că acesta demonstrează modul în care armata ucraineană, susținută de arme occidentale, pune sub presiune trupele rusești.

Totuși, secretarul general al NATO a declarat că este prea devreme pentru a trage concluzii cu privire la semnificația evenimentelor din Herson.

„Trebuie să așteptăm și să vedem ce se va întâmpla de fapt", a declarat Stoltenberg într-un interviu acordat miercuri.

Herson este un obiectiv principal atât pentru Moscova, cât și pentru Kiev. În apropiere se află un port important, dar zona este și o poartă de intrare în Peninsula Crimeea ocupată de Rusia.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Herson recep tayyip edrogan