x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Reclama socialista - Castro a ajuns la cratita

Reclama socialista - Castro a ajuns la cratita

27 Mai 2005   •   00:00

Presedintele cubanez Fidel Castro nu se sfieste sa laude in public virtutile gastronomice ale oalelor sub presiune, fierbatoarelor de apa, ventilatoarelor si fierbatoarelor de orez, cu conditia ca acestea sa fie produse in tari-surori din punct de vedere ideologic. Si sa fie si economicoase.

  • de ANA ILIE
  • GOSPODARUL. Fidel Castro, "prima bucatareasa a tarii", da sfaturi gospodinelor
    Convertit ad-hoc intr-un veritabil vanzator de electrocasnice, Castro a laudat cu sarg oalele sub presiune produse in China comunista. "Iata glorioasa oala minune socialista" a rostit Castro, fluturand, in fata a mai mult de 2.000 de membri marcanti ai regimului de la Havana, un model "invechit", produs in Cuba. Prin comparatie, oalele produse de fratii comunisti chinezi sunt de-a dreptul "campioane olimpice". Castro a comandat doua milioane de astfel de minuni ale economiei comuniste, pentru poporul cubanez, lansand "planul national de oale sub presiune si fierbatoare de orez".

    Nu este un demers oarecare. Planul national de "improprietarire" a cubanezilor cu "campioanele olimpice chineze" va duce la economii substantiale la curent electric. Aceasta, in conditiile in care, de cativa ani, penele repetate in alimentarea cu energie electrica afecteaza Cuba mai ales in prag de vara. Problema este atat de serioasa, incat anul trecut, din cauza unei pene care a afectat Capitala, Ministrul Industriilor de Baza, nepot al lui Castro si membru influent al Biroului politic de la Havana, a fost demis. Totul, in numele "eforturilor exceptionale" de remediere a penelor de curent, care infurie poporul cubanez.

    ×
    Subiecte în articol: externe castro