x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un milion de euro recompensă pentru informaţii care ar duce la recuperarea bijuteriilor furate de la patronul AFI Palace

Un milion de euro recompensă pentru informaţii care ar duce la recuperarea bijuteriilor furate de la patronul AFI Palace

06 Aug 2013   •   10:27
Un milion de euro recompensă pentru informaţii care ar duce la recuperarea bijuteriilor furate de la patronul AFI Palace

Compania de asigurări britanică Lloyd - lider global pe piaţa asigurărilor - a anunţat o recompensă de un milion de euro pentru orice informaţie care va contribui la recuperarea bijuteriilor furate la 28 iunie la Cannes, de la magnatul Lev Leviev, care deţine şi mall-ul Afi Palace, informează agerpres.ro.

Valoarea bijuteriilor furate este estimată la peste o sută de milioane de euro.

Această ofertă de recompensă de un milion de euro "pro rata", pentru prima persoană care va furniza informaţii ce vor permite găsirea prăzii, face obiectul mai multor condiţii, se menţionează în textul anunţului furnizat de Lloyd. Textul nu face însă nicio precizare asupra condiţiilor.

Anunţul, ce urmează să fie dat publicităţii miercuri în trei cotidiene franceze, va fi însoţit de fotografiile a patru bijuterii furate.

"Persoanele cu informaţii utile pot contacta SW Associates: 06.10.95.05.64 (între 18h00 şi 19h00) sau să trimită un e-mail la adresa: reward1milionE@gmail.com", menţionează textul.

La 28 iunie, conform unei surse apropiate anchetei, 72 de piese (inele, pandantive, diamante etc), între care "34 de excepţie" au fost furate de un individ înarmat de la expoziţia cu vânzare "Diamante extraordinare" organizată de casa Lev Leviev, la Carlton, un hotel de lux de pe Croazetă.

Bijuteriile excepţionale, care valorează "mai multe milioane de dolari fiecare erau asigurate, ceea ce nu a fost cazul pentru altele, a căror valoare oscilează între 20.000 şi 40.000 de euro" fiecare, mai precizează sursa menţionată.

Casa de asigurări Lloyd nu a comunicat o estimare a bijuteriilor furate.

După jaful de 85 milioane de euro de la casa de bijuterii de lux Harry Winston în 2008 la Paris, Lloyd a dat un anunţ că oferă o recompensă de un milion de dolari (aproximativ 700.000 de euro) "primei persoane" care va furniza informaţii ce vor permite găsirea bijuteriilor furate.

În cazul furtului de la Harry Winston, circa 80% din bijuteriile furate au fost găsite şase luni mai târziu, iar 26 persoane au fost arestate, conform poliţiei, care a refuzat să precizeze dacă a fost oferită vreo recompensă pentru prinderea hoţilor.

×