x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Reporteri ai canalului francez de televiziune BFMTV au refuzat să acopere acțiunile „vestelor galbene”

Reporteri ai canalului francez de televiziune BFMTV au refuzat să acopere acțiunile „vestelor galbene”

07 Ian 2019   •   18:15
Reporteri ai canalului francez de televiziune BFMTV au refuzat să acopere acțiunile „vestelor galbene”

Jurnaliştii de teren ai canalului de televiziune francez BFMTV au decis să nu acopere luni acţiunile 'vestelor galbene', în semn de protest faţă de agresiunile suferite în weekend de către numeroşi colegi ai lor, au anunţat surse de pe lângă Societatea jurnaliştilor acestui canal de ştiri (SDJ), potrivit AFP. 

O echipă de jurnalişti ai acestui post de televiziune şi gărzile lor de corp au fost agresaţi în cursul unei manifestaţii sâmbătă a 'vestelor galbene' la Rouen, în timp ce o colegă a lor a fost uşor rănită de petarde pe Champs-Elysées. 

După aceste noi incidente, 'întregul Serviciu Reportaje, susţinut de redacţie, a decis de comun acord să nu meargă la vreo mobilizare a mişcării "vestelor galbene" în această luni, în semn de protest', potrivit unui mesaj adresat de către jurnalişti direcţiei canalului de televiziune. 

'Am comunicat această decizie conducerii după ce colegi ai noştri au fost ţinta unor agresiuni în weekend, nu am dorit să dăm "vestelor galbene" cuvântul luni pentru a contesta astfel acţiunile unora dintre ei', a explicat François Pitrel, preşedintele SDJ de la BFMTV. 

'Nu este vorba de "vestele galbene" pe ansamblu, dar faptele menţionate sunt extrem de grave şi îngrijorătoare din punctul nostru de vedere pentru libertatea presei şi modul în care se lucrează zilnic cu aceşti protestatari de mai multe săptămâni', a afirmat el. 

'Nu am dorit să dăm "vestelor galbene" cuvântul pentru ca acestea să reflecteze pe ansamblu şi să arătăm conducerii noastre şi oamenilor care susţin această mişcare că democraţia este şi libertate de expresie', a completat preşedintele SDJ de la BFMTV. 

Jurnaliştii acestui canal de televiziune au fost cu regularitate atacaţi la manifestaţiile 'vestelor galbene' la Paris şi în regiuni de la începutul mişcării. 

Sâmbătă, în timpul 'actului VIII' al mobilizării, o echipă a BFMTV, însoţită de agenţi de securitate, care filma în centrul Rouen, a fost 'fugărită' şi luată la bătaie de către manifestanţi, în timp ce la Paris 'un manifestant sau în orice caz o persoană purtând vestă galbenă' a aruncat deliberat o petardă la picioarele unei jurnaliste de la respectivul canal de televiziune, ceea ce i-a provocat arsuri uşoare. AGERPRES

×