x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Reprezentantul Rusiei la OSCE: Trimiterea de observatori în estul Ucrainei, iresponsabilă

Reprezentantul Rusiei la OSCE: Trimiterea de observatori în estul Ucrainei, iresponsabilă

de Agerpres    |    28 Apr 2014   •   20:14
Reprezentantul Rusiei la OSCE: Trimiterea de observatori în estul Ucrainei, iresponsabilă

Decizia trimiterii de observatori OSCE în estul Ucrainei, unde şapte dintre aceştia sunt încă reţinuţi de separatiştii proruşi, "este iresponsabilă", a afirmat luni Andrei Kelin, reprezentantul Rusiei pe lângă Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa, transmite AFP.

"Este cel puţin aventuros sau chiar o provocare - nu ştiu - să trimiţi acei oameni într-o zonă atât de tensionată", a precizat oficialul rus.

În total, 12 observatori - opt străini şi patru ucraineni - au fost reţinuţi vineri de separatişti, care însă i-au calificat pe membrii echipei OSCE drept "prizonieri de război" şi pe care vor să-i elibereze în schimbul unor persoane deţinute de autorităţile ucrainene.

"Este total iresponsabil să trimiţi acei oameni în acea regiune cu o situaţie atât de tensionată", a insistat Andrei Kelin în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la finalul unei reuniuni extraordinare a OSCE desfăşurată la Viena, reuniune consacrată crizei ucrainene.

Diplomatul rus a repetat faptul că Moscova doreşte eliberarea observatorilor şi că acţionează în acest sens "nu doar prin declaraţii, ci şi prin gesturi concrete".

×
Subiecte în articol: ostatici osce osce ucraina Rusia