x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Republica Moldova a redus consumul cu 57% la gaz și cu 14,25% la electricitate în luna octombrie

Republica Moldova a redus consumul cu 57% la gaz și cu 14,25% la electricitate în luna octombrie

07 Noi 2022   •   22:10
Republica Moldova a redus consumul cu 57% la gaz și cu 14,25% la electricitate în luna octombrie

Republica Moldova a redus consumul cu 57% la gaz și cu 14,25% la electricitate în luna octombrie, comparativ cu luna similară a anului trecut, a anunțat luni vicepremierul Andrei Spînu.

„Le sunt recunoscător tuturor cetățenilor noștri pentru că participă la acest efort național de economisire. Unii zic că este nesemnificativă o mică economisire pe care o poate face un om. Dar adunat, efortul fiecăruia înseamnă o țară întreagă care economisește. O țară unită care merge înainte prin toate greutățile”, a scris luni pe Facebook Andrei Spînu.

Acesta a anunțat că, în octombrie, consumul de gaz a scăzut cu 57%, iar cel de energie cu 14,25%, față de luna octombrie din 2021.

Vicepremierul a făcut în mai multe rânduri apel la populație să facă economie.

El a anunțat că marți Republica Moldova va avea un deficit de energie electrică de aproximativ 8,2%.

„Continuăm să importăm peste 80% de electricitate din România. Termoelectrica S.A. a început conectarea agentului termic în Chișinău. Vom avea căldură și mai multă energie electrică produsă în țară”, a mai spus Andrei Spînu.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: energie gaz republica moldova