x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Republica Moldova: Premierul Maia Sandu face o vizită oficială în SUA

Republica Moldova: Premierul Maia Sandu face o vizită oficială în SUA

17 Sep 2019   •   20:50
Republica Moldova: Premierul Maia Sandu face o vizită oficială în SUA

Şefa guvernului de la Chişinău, Maia Sandu, va întreprinde o vizită oficială în Statele Unite ale Americii în zilele de 18 şi 19 septembrie, informează un comunicat al executivului moldovean, remis marţi AGERPRES.

Conform programului vizitei, Maia Sandu urmează să aibă o întrevedere miercuri cu secretarul de stat american, Mike Pompeo, cu care va aborda priorităţile privind consolidarea dialogului strategic dintre Republica Moldova şi SUA.

De asemenea, programul acestei vizite mai include o serie de întrevederi cu oficiali americani de rang înalt, cu reprezentanţi ai mediului de afaceri din SUA, dar şi cu cetăţeni moldoveni stabiliţi la Washington.

În vizita sa în SUA, prima de la instalarea în funcţie în iunie, premierul Maia Sandu va fi însoţită de o delegaţie oficială din care fac parte, între alţii, ministrul de Interne, Andrei Năstase, vicepremier, ministrul de Externe, Nicu Popescu, ministrul pentru Afacerile Europene şi Integrarea Europeană, Natalia Gavriliţa, şi ministrul Finanţelor, Vladislav Kulminski.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: maia sandu sua