x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Reuniune UE pentru sprijinirea Moldovei 

Reuniune UE pentru sprijinirea Moldovei 

de Redacția Jurnalul    |    01 Mar 2024   •   08:20
Reuniune UE pentru sprijinirea Moldovei 

Miniștrii de Externe și ai Apărării din UE se vor reunii săptămâna viitoare la Paris, cel mai probabil pe 7 martie, pentru a discuta despre consolidarea sprijinului acordat Ucrainei. Republica Moldova va fi luată „la pachet”, miniștrii urmând să stabilească noi măsuri de care va beneficia Chișinăul.

„Moldova se confruntă cu încercări de destabilizare din ce în ce mai agresive” din partea Rusiei, a declarat ieri purtătorul de cuvânt adjunct al Ministerului francez de Externe, Christophe Lemoine. El a adăugat că „situația din Transnistria este urmărită cu mare atenție”. 

Scopul reuniunii de la Paris este stabilirea de măsuri concrete privind apărarea cibernetică, producția de armament, apărarea țărilor amenințate de Rusia, în special a Moldovei, protejarea graniței Ucrainei cu Belarusul și operațiunile de deminare.

Regiunea separatistă Transnistria a cerut miercuri Rusiei sprijin economic pentru a rezista la „presiunea Moldovei vecine”. Autoritățile de la Chișinău consideră că acesta este un demers propagandistic.

×
Subiecte în articol: reuniune UE sprijin moldova