x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Revoltă in reţeaua Al-Qaeda

Revoltă in reţeaua Al-Qaeda

24 Iul 2007   •   00:00

Celulele al-qaedane din Irak au inceput să se rupă, informează cotidianul britanic The Times, care scrie, intr-un amplu articol publicat in ediţia electronică de ieri, despre noul trend al insurgenţilor din ţara lui Saddam. Zeci de militanţi ai Al-Qaeda au ales să devină informatori pentru trupele americane decăt să rămănă alături de cauza jihadului.

Irak

Celulele al-qaedane din Irak au inceput să se rupă, informează cotidianul britanic The Times, care scrie, intr-un amplu articol publicat in ediţia electronică de ieri, despre noul trend al insurgenţilor din ţara lui Saddam. Zeci de militanţi ai Al-Qaeda au ales să devină informatori pentru trupele americane decăt să rămănă alături de cauza jihadului. Insurgenţii - scrie The Times - sunt tot mai dezgustaţi de tehnicile barbare la care recurg membrii Al-Qaeda in incercarea de a-şi impune ideologia.

Ziarul prezintă cazul unei enclave sunnite din sudul Bagdadului, unde se presupune că se află ultimul bastion al al-qaedanilor din capitala irakiană. In cartierul Doura, militanţii islamişti par să piardă teren după ce operaţiunile trupelor SUA s-au soldat cu zeci de morţi sau arestaţi in răndurile insurgenţilor, crede The Times. Printre informatorii forţelor SUA se află insurgenţi din cartierul Doura, care fie au colaborat cu Al-Qaeda incepănd din 2003, fie s-au alăturat cauzei pentru a căştiga bani. "Dezgustaţi de atacurile şi de tehnicile de intimidare utilizate de Al-Qaeda impotriva prietenilor, vecinilor şi chiar a rudelor, locuitorii cartierului caută o soluţie pentru a pune capăt acestor acte de barbarie", susţin ofiţerii americani, citaţi de The Times.

×
Subiecte în articol: externe