x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Revolutionarul" Berezovski - Anchetat penal in Rusia

"Revolutionarul" Berezovski - Anchetat penal in Rusia

de Ana Ilie    |    03 Mar 2006   •   00:00

Gura sloboda si declaratiile riscante ale multimiliardarului rus Boris Berezovski l-ar putea duce pe acesta direct in inchisoare, in Rusia.
Dupa ce, la inceputul saptamanii, seful diplomatiei britanice, Jack Straw, il avertiza pe multimilardarul rus cu inclinatii politice liberale sa nu cumva sa puna la cale vreo lovitura de stat in Rusia de pe teritoriul britanic, mai nou, parchetul general rus a anuntat deschiderea unei urmariri judiciare impotriva lui Berezovski, pe motiv ca acesta pune la cale un coup d’etat. "La 16 februarie, a fost deschisa o ancheta penala impotriva lui Berezovski, inclupat de actiuni care vizeaza preluarea puterii cu forta", au declarat, pentru AFP, responsabili din Parchetul rus. In plus, instanta rusa a adresat miercuri Ministerului britanic de Interne "documentele prin care se cere extradarea" refugiatului Berezovski.

DECLARATIA. Toata aceasta tevatura a fost declansata de o declaratie controversata a lui Berezovski. Acesta a declarat intr-un interviu acordat AFP si apoi postului de radio rus Eho Moskvii la data de 24 ianua-rie, ca este dispus sa-si cheltuiasca averea (800 de milioane de lire sterline) in organizarea unei lovituri de stat in Rusia, pentru a "restabili" pana in 2008 Constitutia. Britanicii nu au gustat inclinatiile revolutionare ale lui Berezovski si i-au pus in vedere ca statutul sau de refugiat politic poate fi revizuit in orice clipa pentru ca "preconizarea inlaturarii violente a unui stat suveran este inacceptabila".

×
Subiecte în articol: externe berezovski