x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Romania - Alerta "albastra"

Romania - Alerta "albastra"

31 Iul 2004   •   00:00

Nivelul de alarmare privind securitatea nationala ramane "precaut", corespunzator culorii "albastre" pe scara intocmita de SRI.

LAVINIA TUDORAN

Precizarile au fost facute pentru Rompres de surse din cadrul SRI, in contextul in care temuta retea Al-Qaeda a amenintat Europa cu atentate, daca statele de pe continent nu isi retrag trupele trimise in Irak.

AVERTISMENT NOU. La Bucuresti au fost luate masuri pentru a face fata avertismentului terorist. Au fost securizate zborurile pe ruta Bucuresti-Istanbul, ca urmare a unei amenintari primite de Turcia, SRI luand masuri pentru prevenirea pericolului deturnarii avioanelor. Gruparea Brigazile Abu Hafs al-Masri, afiliata Al-Qaeda, a promis ieri din nou tarilor europene o baie de sange: "Din Italia, Marea Britanie, Bulgaria si din toate statele Europei, ordonam unitatilor noastre sa se pregateasca de batalie".

TERORIST ARESTAT. Pe de alta parte, autoritatile pakistaneze au anuntat ca au arestat un militant de frunte al Al-Qaeda, Ahmed Khalfan Ghailani, implicat in bombardarea, in 1998, a ambasadelor SUA din Kenya si Tanzania. In explozii au murit peste 200 de persoane.

×
Subiecte în articol: externe