x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe România dă asigurări Ucrainei că va întări securitatea spațiului aerian

România dă asigurări Ucrainei că va întări securitatea spațiului aerian

de Redacția Jurnalul    |    09 Sep 2023   •   13:20
România dă asigurări Ucrainei că va întări securitatea spațiului aerian
Sursa foto: Hepta

Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a discutat cu comandantul Forțelor Armate ale Ucrainei, generalul Valerii Zaluzhnyi.

Petrescu i-a transmis omologului ucrainean că a dispus suplimentarea măsurilor pentru întărirea securității spațiului aerian la frontierele României.

Convorbirea telefonică de vineri a vizat situația generată de intensificarea atacurilor Federației Ruse asupra infrastructurii porturilor dunărene ale Ucrainei, transmite MApN.

De asemenea, cei doi oficiali militari au discutat despre incidentul privind elementele de dronă ajunse pe teritoriul României.

Generalul Daniel Petrescu a transmis că România condamnă cu fermitate războiul de agresiune dus de Rusia împotriva Ucrainei, precum și atacurile nejustificate și ilegale desfășurate împotriva infrastructurii ucrainene și populației civile.

Totodată, a reiterat sprijinul multidimensional pe care România îl va acorda Ucrainei, atât timp cât va fi nevoie.

În context, șeful Apărării i-a transmis omologului ucrainean că a dispus suplimentarea măsurilor pentru întărirea capacităților de monitorizare și de securizare a spațiului aerian la frontierele României.

×