x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Povestea lui Roscoe, bulldogul vegan al campionului Lewis Hamilton

Povestea lui Roscoe, bulldogul vegan al campionului Lewis Hamilton

de Redacția Jurnalul    |    04 Mar 2024   •   18:00
Povestea lui Roscoe, bulldogul vegan al campionului Lewis Hamilton
Sursa foto: Hepta

Roscoe, cățelul lui Lewis Hamilton, s-a transformat într-o figură remarcabilă în lumea Formula 1™, făcând cunoscută nu doar dragostea pentru viteză, ci și pentru o dietă vegană care i-a schimbat viața.

În timp ce Lewis Hamilton domină pistele de curse, în culise, Bulldogul Britanic Roscoe își găsește propriul statut de celebritate. Cu un milion de urmăritori pe Instagram, Roscoe nu este doar un animal de companie, ci și o sursă de inspirație pentru adoptarea unui stil de viață sănătos, potrivit Antena 1.

Dincolo de pozele în boxa Mercedes, Roscoe este un exponent al drepturilor animalelor, reflectând angajamentul profund al stăpânului său față de această cauză.

Lewis Hamilton, câștigător de multiple titluri Formula 1™, a făcut public faptul că Roscoe a suferit de diverse afecțiuni de sănătate, care au fost îmbunătățite semnificativ odată cu tranziția sa la o dietă vegană, potrivit Livekindly.

Potrivit declarațiilor lui Hamilton, schimbarea a fost spectaculoasă: blana i-a strălucit, rănile de pe lăbuțe s-au vindecat, iar problemele respiratorii și artritice au cunoscut o ameliorare semnificativă.

Hamilton este o voce puternică în ceea ce privește adopția animalelor. Pilotul l-a adoptat pe Roscoe în 2013. Tot atunci a adoptat și un buldog englez cu dizabilități severe pe nume Coco, care, din păcate, a încetat din viață,

Potrivit lui Hamilton, Coco urma să fie eutanasiată înainte să decidă să o adopte. Însă, multiplul campion a hotărât să aibă grijă de ea, mai ales că situația financiară i-a permis să facă asta.

Lewis Hamilton este vegan din 2017, după ce a vizionat documentarul „What the Health”, lansat în același an. De atunci, pilotul vorbește deschis despre veganism și drepturile animalelor, schimbările climatice și, cel mai recent, mișcarea Black Lives Matter. Prezența sa pe rețelele sociale reflectă acest lucru.

„Dacă nu postez asta, cine o va face?” s-a întrebat el. „Cine va avea grijă de aceste animale? Îmi pare rău, dar am această platformă și nu o pot irosi”, a mai adăugat pilotul.  

Dr. Andrew Knight, medic veterinar, subliniază că dietele vegane pot aduce numeroase beneficii animalelor de companie, inclusiv controlul alergiilor, regresia afecțiunilor precum diabetul sau cataracta, și scăderea incidenței cancerului.

Studiile arată că interesul pentru dietele vegane pentru animalele de companie este în creștere, cu 35% dintre proprietarii de animale exprimând interes pentru această alternativă.

În sprijinul acestui trend, startup-uri precum Wild Earth au investit în dezvoltarea hranei vegane pentru câini, extinzând astfel opțiunile pentru proprietarii preocupati de sănătatea și bunăstarea animalelor lor.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×