x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rușii îi lasă pe ucraineni în frig și pe întuneric. Un atac cu drone a lovit infrastructura electrică a Ucrainei 

Rușii îi lasă pe ucraineni în frig și pe întuneric. Un atac cu drone a lovit infrastructura electrică a Ucrainei 

de Redacția Jurnalul    |    18 Noi 2023   •   17:00
Rușii îi lasă pe ucraineni în frig și pe întuneric. Un atac cu drone a lovit infrastructura electrică a Ucrainei 

Rusia a efectuat un atac major cu drone asupra Ucrainei în cursul nopții, lovind facilități de infrastructură și provocând întreruperi de energie electrică în peste 400 de orașe și sate din sudul, sud-estul și nordul țării, au declarat sâmbătă oficiali ucraineni, citați de Reuters.

Apărarea aeriană ucraineană a doborât 29 din cele 38 de drone Shahed de fabricație iraniană lansate de pe teritoriul rus, a precizat forțele aeriene.

Forțele aeriene au precizat într-un comunicat că atacul asupra mai multor regiuni ucrainene a durat de la ora 20.00 (18.00 GMT), vineri, până la ora 4.00 sâmbătă dimineața.

Ministerul Energiei a precizat că 416 localități din regiunea Odesa, în sud, și din regiunea Zaporizhzhia, în sud-est, au fost deconectate de la electricitate după ce rețelele au fost avariate în timpul atacurilor.

Iarna trecută, Rusia a bombardat Ucraina cu sute de rachete și drone, lăsând milioane de oameni fără electricitate, încălzire și apă în timpul celor mai friguroase luni.

Anul acesta, Ucraina a avut o toamnă neobișnuit de caldă. Dar, pe măsură ce temperaturile încep să scadă, oficialii au îndemnat locuitorii și întreprinderile să se pregătească pentru noi atacuri rusești.

„Nu avem dreptul să ne relaxăm”, a declarat Volodimir Kudrytskiy, șeful operatorului rețelei electrice Ukrenergo, pentru televiziunea ucraineană.

„Cu siguranță, noi toți, lucrătorii din domeniul energiei și forțele de apărare, ne pregătim să respingem posibilele atacuri rusești asupra infrastructurii energetice în această iarnă”.

Ministerul Energiei a mai spus că o rafinărie de petrol a fost lovită în regiunea Odesa. O clădire administrativă a fost, de asemenea, avariată, iar un civil a fost rănit în urma atacului, a precizat comandamentul militar din sudul țării într-o declarație pe aplicația de mesagerie Telegram.

În nordul Ucrainei, în regiunea Cernihiv, la granița cu Rusia și Belarus, două clădiri de infrastructură au fost avariate în timpul atacului de peste noapte, a precizat armata.

Ministerul Energiei a declarat că șase localități au rămas fără energie electrică în regiunea Cernihiv.

Dronele au vizat, de asemenea, Kievul, în al doilea atac de până acum în această lună, au declarat oficialii, adăugând că toate dronele care se îndreptau spre capitală au fost doborâte în timp ce se apropiau.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: atac rusia ucraina