x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia a publicat propria sa listă de sancţiuni împotriva unor importanţi oficiali americani

Rusia a publicat propria sa listă de sancţiuni împotriva unor importanţi oficiali americani

de Agerpres    |    20 Mar 2014   •   19:36
Rusia a publicat propria sa listă de sancţiuni împotriva unor importanţi oficiali americani

Moscova a publicat joi propria sa listă cu sancţiuni împotriva unor importanţi oficiali americani, la scurt timp după anunţarea unor noi sancţiuni de către preşedintele american Barack Obama împotriva Rusiei ca represalii la anexarea Crimeii de către Federaţia Rusă, informează AFP.

"Nu trebuie să existe nicio îndoială: la fiecare act ostil, vom răspunde în mod adecvat", a declarat Ministerul rus al Afacerilor Externe într-un comunicat.

"Am avertizat în mod repetat că utilizarea de sancţiuni este o armă cu două tăişuri şi va afecta Statele Unite ca un bumerang", se menţionează în comunicat, adăugând că această modalitate de a acţiona este contraproductivă.

Lista cu sancţiuni a Moscovei vizează nouă persoane a căror intrare pe teritoriul Rusiei va fi de acum interzisă. Printre oficialii americani vizaţi se numără trei consilieri ai preşedintelui Barack Obama - Caroline Atkinson, Daniel Pfeiffer şi Benjamin Rhodes.

Liderul majorităţii democrate din Senat Harry Reid, liderul republican din Camera Reprezentanţilor John Boehner, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Senat Robert Menendez, senatorul conservator John McCain, senatoarea democrată Mary Landrieu şi senatorul Daniel Coats sunt şi ei vizaţi de sancţiunile ruse.

Această listă a fost publicată după ce preşedintele Barack Obama a anunţat sancţiuni suplimentare pentru încă 20 de oficiali ruşi - parlamentari, oameni de afaceri, colaboratori apropiaţi ai lui Vladimir Putin - şi Banca Rossia. La începutul acestei săptămâni, Casa Albă anunţa sancţiuni pentru 11 responsabili ruşi sau ucraineni proruşi, ca răspuns la referendumul de duminică privind anexarea Crimeii la Rusia.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin a declarat joi că elaborarea de liste cu sancţiuni împotriva Moscovei, ca răspuns la anexarea Crimeii de către Rusia, sunt "inacceptabile".

"Oricare ar fi numele de familie care apar pe această listă, practica de a face liste este inacceptabilă pentru noi", a declarat Dmitri Peskov, citat de Interfax.

×
Subiecte în articol: sanctiuni sua sanctiuni rusia crimeea