x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia acuză statele occidentale de implicare în conflictul din Ucraina

Rusia acuză statele occidentale de implicare în conflictul din Ucraina

de Redacția Jurnalul    |    21 Apr 2023   •   15:00
Rusia acuză statele occidentale de implicare în conflictul din Ucraina
Sursa foto: Hepta

Moscova acuză retorica extremistă a Kievului și avertizează statele occidentale că declarațiile despre contraofensiva ucraineană demonstrează implicarea în conflict, scrie EFE.

''O astfel de retorică şi acţiunile criminale ale regimului de la Kiev dovedesc necesitatea continuării operaţiunii militare speciale până la îndeplinirea totală a sarcinilor de denazificare şi demilitarizare a Ucrainei. Astfel vor fi eliminate amenințările de pe teritoriul ucrainean la adresa securității Rusiei'', transmite diplomația rusă, care acuză  ''apetitul în creştere'' al preşedintelui Volodimir Zelenski, care ''nu încetează să ceară arme noi şi moderne de la Occident'' pentru a ataca ţinte situate departe în spatele frontului, pe teritoriul rus.

''Astăzi, la o nouă reuniune a Grupului de contact pentru Ucraina de la Ramstein, Kievul intenţionează să ceară livrări urgente de sisteme de apărare antirachetă şi rachete cu rază lungă de acţiune'', a transmis instituția.

Totodată, Ministerul de Externe de la Moscova susține că afirmațiile continue ale țărilor occidentale despre contraofensiva forțelor ucrainene arată implicarea acestora în conflict. 
''Anglo-saxonii vorbesc deschis despre viitoarea contraofensivă ucraineană, şi chiar dau date. Aceasta dovedeşte implicarea lor directă în conflict prin planificarea operaţiunilor militare''.






 

×
Subiecte în articol: ucraina Rusia occident anglo saxoni