x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia acuză SUA de implicare directă în conflictul din Ucraina

Rusia acuză SUA de implicare directă în conflictul din Ucraina

02 Aug 2022   •   17:10
Rusia acuză SUA de implicare directă în conflictul din Ucraina
Sursa foto: Hepta

Rusia acuză SUA de implicare directă în conflictul din Ucraina deoarece furnizează informații Kievului despre amplasarea trupelor ruse și coordonează atacurile, scrie Reuters.

SUA obține informațiile prin spionaj militar și le trimite forțelor ucrainene. Mai mult, coordonează atacurile acestora asupra armatei ruse, potrivit Ministerului Apărării de la Moscova, care precizează că Statele Unite aprobă țintele atacate de ucraineni cu ajutorul sistemelor HIMARS.

Totodată, instituția amintește că directorul adjunct al serviciilor de informaţii ucrainene, Vadim Skibiţki, a recunoscut implicarea SUA în atacuri, într-un interviu pentru The Telegraph. 
''Toate acestea dovedesc în mod incontestabil că Washingtonul, contrar a ceea ce pretind Casa Albă şi Pentagonul, este direct implicat în conflictul din Ucraina'', arată Ministerul rus al Apărării.

SUA a trimis până acum Ucrainei circa 8 miliarde de dolari, în care sunt incluse și muniții pentru lansatoarele de rachete HIMARS. Acestea au o rază de acțiune de 80 km și pot lovi ținte de pe teritoriul Rusiei. Totodată, sunt ghidate prin GPS. 

SUA a trimis Ucrainei 12 lansatoare HIMARS, dintre care 6 au fost distruse de forțele ruse, potrivit ministrului Apărării, Serghei Șoigu. 

 

×
Subiecte în articol: Rusia sua ucraina