x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia avertizează că prețul petrolului va ajunge la 300 de dolari/baril în cazul unui embargou

Rusia avertizează că prețul petrolului va ajunge la 300 de dolari/baril în cazul unui embargou

21 Mar 2022   •   16:37
Rusia avertizează că prețul petrolului va ajunge la 300 de dolari/baril în cazul unui embargou

Prețul petrolului ar putea ajunge la 300 de dolari/baril în cazul în care UE va bloca importurile din Rusia, a anunțat vicepremierul și ministrul Energiei, Aleksandr Novak, citat de Reuters.

"Este imposibil în prezent pentru Europa să refuze petrolul şi gazele din Rusia", a precizat acesta.

Barilul de petrol Brent din Marea Nordului a ajuns la 111 dolari, astăzi, după zvonurile potrivit cărora UE ar putea impune embargou asupra petrolului din Rusia. 
La bursa New York Mercantile Exchange (Nymex), barilul de petrol light sweet crude a crescut cu 3,65 dolari, ajungând la 108,35 dolari.

Administrația Biden a interzis importurile de petrol și gaze naturale din Rusia pe 8 martie însă Statele Unite importă doar 3% din această țară. 

Marea Britanie a anunțat că renunță la importurile de  energie din Rusia până la sfârșitul acestui an. 

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a anunțat astăzi asupra explodării prețului petrolului în  cazul unui embargou, fapt ce va afecta UE dar nu și SUA. Totodată, el a avertizat că Rusia ar putea opri livrările de gaze naturale în cazul unei astfel de măsuri. 


 

×
Subiecte în articol: petrol Rusia