x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia consideră INUTILE livrările de armament către Ucraina

Rusia consideră INUTILE livrările de armament către Ucraina

16 Iun 2022   •   16:24
Rusia consideră INUTILE livrările de armament către Ucraina
Sursa foto: Hepta

Livrările de armament din statele occidentale către Ucraina sunt inutile, potrivit afirmațiilor purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de AFP.

"Ne-am dori să sperăm că liderii acestor trei ţări nu se vor concentra doar pe sprijinirea Ucrainei şi proiectele privind continuarea furnizării de arme. Acest lucru este total inutil şi nu va face decât mai mult rău acestei ţări", a spus Peskov. El "speră că ei cei trei lideri îi vor cere președintelui Zelenski să aibă o abordare realistă a situaţiei".

Afirmația vine în timp ce mai mulți lideri occidentali se află la Kiev. Este vorba despre președintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz, premierul italian Mario Draghi. 

Și vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a transmis pe Twitter un mesaj în limba engleză în care a ironizat vizita celor trei lideri, numindu-i ''europeni iubitori de broaşte, cârnaţi şi spaghete" și consideră că vizita acestora are o "utilitate zero".
"Ei au promis din nou Ucrainei aderarea la UE şi obuziere vechi, apoi, îmbuibaţi cu horilka, se vor întoarce acasă cu trenul, ca acum 100 de ani. Cu toate acestea, ei nu vor aduce Ucraina mai aproape de pace. Ceasul ticăie".

Alături de cei trei lideri europeni, la Kiev se mai află și președintele României, Klaus Iohannis.

×
Subiecte în articol: Rusia ucraina armament