x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia continuă să fie cel mai mare furnizor de petrol al Chinei

Rusia continuă să fie cel mai mare furnizor de petrol al Chinei

21 Aug 2022   •   20:25
Rusia continuă să fie cel mai mare furnizor de petrol al Chinei

Rusia este cel mai mare furnizor de petrol al Chinei pentru a treia lună consecutiv în iulie 2022. Cumpărătorii chinezi cresc comenzile a preţuri reduse şi scad achiziţiile mai scumpe din Angola şi Brazilia, scrie Reuters.

Rusia este supusă unor sancțiuni drastice din partea țărilor occidentale în urma invaziei în Ucraina, impunând embragou asupra produselor petroliere rusești. 

Importurile de petrol rusesc de către China prin conducta East Siberia Pacific Ocean (ESPO) şi pe mare din porturile ruseşti, s-au ridicat la circa 15 milioane de tone luna trecută, cu 7,6% mai mari faţă de 2021, arată datele Administraţiei Vămilor din China.

Livrările de petrol din Rusia s-au ridicat la circa 1,68 milioane de barili pe zi (bpd) în luna iulie, mai mici cu 2 milioane bpd față de luna mai.

În total, China a importat 6,56 milioane de tone de petrol din Arabia Saudită în iulie 2022, sau 1,54 milioane bpd, sub iulie 2021. Este cea mai mică cantitate de petrol importată de China din Arabia Saudită în ultimii trei ani.

China a importat 48,45 milioane de tone de petrol din Rusia în primele 6 luni din 2022, cu 4,4% mai mult comparativ cu anul anterior. Arabia Saudită a livrat Chinei 49,84 milioane tone, cu 1% sub anul trecut..
Importurile din Angola au scăzut cu 27% iar  cele din Brazilia cu 58%.

×
Subiecte în articol: Rusia China petrol