x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia interzice importul de fructe din Republica Moldova

Rusia interzice importul de fructe din Republica Moldova

de Dan Constantin    |    19 Iul 2014   •   10:19
Rusia interzice importul de fructe din Republica Moldova

 După oprirea importurilor de vin din Republica Moldova, Rusia anunţă interdicţia de import şi pentru fructele din această ţară, invocând măsuri de protecţie fitosanitare. Această măsură face parte dintru un pachet de sancţiuni aplicate Republicii Moldova după semnarea acordului  de asociere cu Uniunea Europeană. Publicaţia Moskow Times precizează că măsurile de blocare a importurilor din Moldova devin efective de luni şi ar fi temporare.

De asemenea este anunţată şi o posibilă introducere de taxe vamale la mărfurile din Republica Moldova care au acum acces liber în uniunea vamală din care face parte alaturi de Rusia şi alte cateva ţări din fosta URSS. Publicatia citează un oficial de la Chişinău care apreciază că doar 20% din aceste exporturi moldoveneşti ar putea fi reorientate spre alte ţări, ca atare se aşteaptă o prăbuşire a preţurilor la fructe proaspete, aflate în plin sezon de recoltare şi comercializare.

Pieţele din  Romania au devenit un loc tot mai căutat de comercianţii de fructe şi legume proaspete de peste Prut. Galaţi, Iaşi, Brăila sunt   deja destinaţii usor accesibile pentru producătorii de fructe din Basarabia.

 

×