x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia NU recunoaște jurisdicția Curții Penale Internaționale de la Haga

Rusia NU recunoaște jurisdicția Curții Penale Internaționale de la Haga

de Redacția Jurnalul    |    14 Mar 2023   •   21:45
Rusia NU recunoaște jurisdicția Curții Penale Internaționale de la Haga
Sursa foto: Hepta

Rusia nu recunoaște jurisdicția Curții Penale Internaționale de la Haga (CPI), spune Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de Reuters.

''Noi nu recunoaştem acest tribunal, nu recunoaştem jurisdicţia sa'', a spus acesta, în contextul în care statele occidentale vor să tragă la răspundere forțele ruse pentru crime de război în Ucraina.
Procurorul-şef  CPI vrea să ceară în instanță aprobarea mandatelor de arestare împotriva unor cetățeni ruși despre care se crede că ar fi răpit copii ucraineni pentru a-i deporta în Rusia dar și împotriva forțelor ruse care au atacat infrastructura civilă din Ucraina. 

Totodată, Peskov a precizat din nou că Rusia își va atinge obiectivele din Ucraina. 

''Trebuie să ne îndeplinim obiectivele. Acum acest lucru este posibil doar prin mijloace militare, ca urmare a poziţiei actuale a regimului de la Kiev'', a explicat oficialul rus. 

Potrivit dreptului internațional, o țară care nu recunoaște jurisdicția unei instanțe penale, deciziile acesteia nu-i sunt opozabile. Totodată, nici SUA nu se supune deciziilor Curții Penale Internaționale de la Haga. 

×
Subiecte în articol: Rusia haga curtea penala internationala sua