x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia interzice accesul unor oficiali din Republica Moldova

Rusia interzice accesul unor oficiali din Republica Moldova

de Redacția Jurnalul    |    20 Noi 2023   •   22:53
Rusia interzice accesul unor oficiali din Republica Moldova
Sursa foto: Hepta

Rusia a interzis luni intrarea mai multor oficiali din Republica Moldova și s-a plâns de măsurile luate de guvernul de la Chișinău de a bloca mass-media rusești înainte de alegerile locale de la începutul acestei luni, scrie Reuters.

O declarație a Ministerului rus de Externe a precizat că ambasadorul moldovean Lilian Darie a fost convocat pentru a fi informat despre această decizie.

„Părții moldovenești i-a fost prezentat un protest în legătură cu persecutarea continuă, motivată politic, a presei rusești din Moldova, inclusiv blocarea accesului la site-urile lor de internet", se arată în declarația ministerului.

Acesta a precizat că ambasadorul a fost informat că Moscova a luat o „măsură asimetrică” de a interzice intrarea unui număr de oficiali moldoveni, dar nu a oferit alte detalii.

Purtătorul de cuvânt al ministerului moldovean de externe, Igor Zaharov, a declarat pentru televiziunea Moldova 1 că guvernul a decis să protejeze mass-media de interferențe, indiferent de acțiunile Moscovei.

„Ne angajăm să continuăm apărarea spațiului nostru informațional de orice ingerință din exterior și să ne menținem poziția fermă împotriva dezinformării, atacurilor hibride și încercărilor de destabilizare a situației din Republica Moldova”, a declarat Zaharov.

Postul de știri moldovean newsmaker.md a anunțat că pe lista rusă se găsesc 11 parlamentari - toți membri ai Partidului pro-european al lui Maia Sandu.

Înaintea alegerilor, Moldova a suspendat licențele și a interzis accesul la 30 de site-uri media - unele cu sediul în Rusia, altele în Moldova - pe motiv că ar fi răspândit dezinformări.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Rusia republica moldova oficiali