x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia reia atacurile asupra Kievului după scufundarea crucișătorului Moskva. 30 de mercenari polonezi uciși

Rusia reia atacurile asupra Kievului după scufundarea crucișătorului Moskva. 30 de mercenari polonezi uciși

15 Apr 2022   •   12:12
Rusia reia atacurile asupra Kievului după scufundarea crucișătorului Moskva. 30 de mercenari polonezi uciși
Sursa foto: Hepta

Autoritățile de la Moscova anunță reluarea atacurilor asupra Kievului și uciderea a circa 30 de mercenari polonezi într-un atac din nord-estul Ucrainei, scrie AFP.

"Numărul şi amploarea loviturilor de rachete asupra unor obiective din Kiev va creşte, ca replică la toate atacurile de tip terorist şi la actele de sabotaj întreprinse pe teritoriul rus de regimul naţionalist de la Kiev", transmite purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov.

Ministerul a precizat că vor fi intensificate atacurile asupra Kievului  "pentru a răspunde atacurilor întreprinse de Ucraina pe teritoriul rus". El a mai spus că a forțele ruse au distrus uzina Vizar, de producție a unor rachete sol-aer, de la periferia capitalei. 

Totodată, instituția precizează  că au fost uciși circa 30 de mercenari polonezi care luptau în Ucraina. 

"În urma atacului, un detaşament de mercenari al unei companii militare private poloneze a fost lichidat în satul Iziumske, în regiunea Harkov. Până la 30 de mercenari polonezi au fost eliminaţi".

Moscova acuză Ucraina că a întreprins atacuri pe teritoriul Federației Ruse, dintre care cel mai grav este scufundarea crucișătorului Moskva, după atacurile forțelor ucrainene cu două rachete Neptun. 

Forțele ruse s-au retras din zona Kievului la sfârșitul lunii martie, după negocierile de pace de la Istanbul, concentrându-se în regiunea separatistă Donbas.

 

×
Subiecte în articol: Rusia ucraina Polonia