x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia respinge acuzațiile despre sutele de cadavre de la Izium: Este acelaşi scenariu de la Bucea

Rusia respinge acuzațiile despre sutele de cadavre de la Izium: Este acelaşi scenariu de la Bucea

19 Sep 2022   •   14:35
Rusia respinge acuzațiile despre sutele de cadavre de la Izium: Este acelaşi scenariu de la Bucea
Sursa foto: Dmitri Peskov/antena3

Rusia respinge acuzațiile privind descoperirea a sute de cadavre și a unei gropi comune de la Izium, din estul Ucrainei, pe care le consideră minciuni, potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Reuters. Ucraina acuză forțele ruse pentru civilii uciși.

"Asta este o minciună. Desigur, vom susţine adevărul în această poveste. Este acelaşi scenariu de la Bucea", a spus acesta referitor la afirmațiile președintelui Volodimir Zelenski care a acuzat soldații ruși de crime de război în regiunea Harkov. 

Autoritățile de la Kiev a anunțat găsirea a 440 de morminte și a unei gropi comune în apropierea localității Izium, într-o pădure de pini. 

Peskov a mai precizat că Peninsula Crimeea este "parte integrantă a teritoriului Rusiei", după ce roficiali ucraineni au repetat dorinţa de a pune capăt "ocupaţiei" ruse.
"Oricine vizează teritoriul rus va primi un răspuns adecvat", a spus purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin.

×
Subiecte în articol: Rusia ucraina izium crimeea