x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia ridică parţial interdicţia la exportul de cereale

Rusia ridică parţial interdicţia la exportul de cereale

01 Sep 2010   •   00:00

Guvernul rus a decis ridicarea parţială a interdicţiei impuse la începutul lunii august la exportul de cereale, informează miercuri RIA Novosti, citat de Agerpres.



Astfel, potrivit deciziei executivului de la Moscova, Rusia va exporta cereale în cadrul realizării acordurilor internaţionale, pentru acordarea de ajutor umanitar şi în alte cazuri speciale.

Documentul guvernului rus aduce astfel unele modificări la decizia din 5 august privind introducerea unui embargo la exportul de cereale prevăzut să fie aplicat până în decembrie 2010, ca urmare a caniculei fără precedent care a lovit în această vară zona de vest a Rusiei, ducând la distrugerea numeroaselor culturi şi la scăderea recoltelor.

Rusia, al treilea exportator mondial de grâu, şi-a estimat în scădere previziunile legate de recolta de cereale, la 60-65 de milioane de tone în acest an, faţă de 97 de milioane de tone, în 2009.

Anul trecut, Rusia a exportat 21,4 milioane de tone de cereale şi a lansat o amplă campanie pentru creşterea cotei sale pe piaţa internaţională.

×
Subiecte în articol: externe