x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Saakaşvili: "Putin pur şi simplu nu poate uita de mine"

Saakaşvili: "Putin pur şi simplu nu poate uita de mine"

14 Dec 2017   •   18:27
Saakaşvili: "Putin pur şi simplu nu poate uita de mine"

Fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili, implicat în politica din Ucraina, a declarat joi că Vladimir "Putin pur şi simplu nu poate uita de mine", după ce liderul de la Kremlin a spus despre el că "scuipă în faţă poporul georgian şi poporul ucrainean", relatează DPA. 

În comentarii postate pe pagina sa de Facebook, Saakaşvili a scris că recenta sa arestare în Ucraina a fost o operaţiune comună a autorităţile federale ruse şi ucrainene, precizând că "astăzi Putin practic a confirmat acest lucru". 

Putin, care "mă urăşte şi se teme de mine ca de dracu", are poziţii care "coincid pe deplin" cu cele ale conducerii Ucrainei, a precizat el. 

Saakaşvili, la conducerea Georgiei în timpul războiului cu Rusia din 2008 care a fost scurt dar devastator pentru ţara sa, s-a aflat în ultimele luni în fruntea unei mişcări de protest pentru înlăturarea preşedintelui ucrainean Petro Poroşenko, pe care îl acuză că susţine corupţia. 

Un tribunal din Kiev l-a eliberat luni pe opozantul Mihail Saakaşvili, arestat sâmbătă, respingând astfel solicitarea Parchetului, care ceruse în acest caz consemnare la domiciliu cu brăţară electronică pentru fostul preşedinte georgian. 

Saakaşvili, acuzat în Ucraina de intrare ilegală în ţară şi susţinere a unei organizaţii criminale, a respins luni învinuirile ce i se aduc şi a susţinut că preşedintele rus Vladimir Putin are un rol în problemele juridice cu care el se confruntă. 

''Mă consider un prizonier al oligarhiei din Ucraina şi al lui Putin'', a declarat Saakaşvili luni, în faţa instanţei de judecată la Kiev. 

Saakaşvili a fost reţinut sâmbătă, înainte de a conduce un marş de protest prin centrul Kievului pentru a face apel la demiterea lui Poroşenko.

AGERPRES

×