x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Salman Rushdie este conectat la ventilator și nu poate vorbi

Salman Rushdie este conectat la ventilator și nu poate vorbi

13 Aug 2022   •   10:59
Salman Rushdie este conectat la ventilator și nu poate vorbi
Sursa foto: Hepta

Agentul lui Salman Rushdie a declarat că „veștile nu sunt bune” după ce autorul a fost înjunghiat la un eveniment în statul New York, informează BBC.

Salman Rushdie a fost atacat pe scenă în New York, iar acum este conectat la un ventilator și nu poate vorbi, a declarat Andrew Wylie, adăugând că autorul, în vârstă de 75 de ani, ar putea să-și piardă un ochi.

„Salman își va pierde probabil un ochi, nervii din braț i-au fost secționați, iar ficatul i-a fost afectat", a declarat agentul său.

Rushdie a fost înjunghiat cel puțin o dată în gât și în abdomen, au declarat autoritățile. El a fost transportat cu elicopterul la un spital din Erie, Pennsylvania.

Poliția a reținut un suspect: Hadi Matar, în vârstă de 24 de ani, din Fairview, New Jersey. Niciun motiv al atacului nu a fost confirmat încă de poliție.

O altă persoană, care se afla cu Rushdie pe scenă, Henry Reese, a suferit o rană minoră la cap și a fost dusă la un spital local.

Rushdie, care s-a născut într-o familie musulmană din Kashmiri în Bombay, cunoscut în prezent sub numele de Mumbai, înainte de a se muta în Marea Britanie, s-a confruntat cu amenințări cu moartea pentru cel de-al patrulea roman al său, „Versetele satanice", despre care unii musulmani au spus că ar conține pasaje blasfemiatoare. Romanul a fost interzis în multe țări cu populație musulmană numeroasă la publicarea sa în 1988.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: salman rushdie