x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Saptamana lui Reagan in America

Saptamana lui Reagan in America

08 Iun 2004   •   00:00

Funeraliile nationale in onoarea fostului presedinte american Ronald Reagan vor avea loc vineri la Washington, la sfarsitul unei saptamani de aducere aminte, a decretat George W. Bush.

ANA ILIE

DOLIU. Drapelele au fost coborate in berna la cladirile federale, pe navele Marinei, la ambasade, la bazele militare si la alte reprezentante din strainatate. Numerosi admiratori ai lui Reagan au invadat biblioteca prezidentiala din Simi Valley, in apropiere de Los Angeles, ce poarta numele fostului presedinte. Mai multi sefi de state si inalti demnitari si-au anuntat participarea la funeralii.

PRIETENA. Un moment deosebit al ceremoniei il va reprezenta necrologul rostit de fostul premier britanic Margaret Thatcher, careia Reagan i-a cerut, din timpul vietii, sa spuna cateva cuvinte la mormantul sau. Prietena apropiata a lui Reagan a inregistrat mesajul pe o caseta, care va fi difuzata in timpul serviciului funebru de la Catedrala Nationala din Washington.

LA BUCURESTI. Ambasada SUA in Romania a deschis o carte de condoleante pentru comemorarea fostului presedinte al Statelor Unite, Ronald Reagan, la Centrul Cultural American din Strada Profesor Dr. Dimitrie Gerota, numarul 7-9.

×
Subiecte în articol: externe