x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Şapte persoane arestate în China, după descoperirea unui nou lot de lapte contaminat cu melamină

Şapte persoane arestate în China, după descoperirea unui nou lot de lapte contaminat cu melamină

20 Sep 2010   •   00:00

Şapte persoane suspectate de implicare în producerea şi comercializarea de lapte praf contaminat cu melamină au fost arestate în nordul Chinei, a anunţat luni presa oficială de la Beijing citată de Mediafax.



Printre persoanele arestate se numără şi Wang Zhigang, membru al conducerii unei fabrici din Jinfulai, în provincia Shanxi, a precizat publicaţia Procuratorate Daily.

Anchetatorii au stabilit că melamina a fost amestecată cu lapte praf a cărui dată de expirare fusese depăşită, pentru producerea a 26 de tone de lapte pentru copii, care a fost vândut, ulterior, în provinciile Hanan şi Henan, în centrul Chinei.

Melamina este o substanţă chimică toxică, folosită în mod ilegal pentru a simula un aport de proteine suplimentar în laptele praf.

Cel mai mare scandal legat de contaminarea laptelui a avut loc în 2008, când şase bebeluşi au murit, iar alţi 300.000 s-au îmbolnăvit, după ce au consumat lapte contaminat. După izbucnirea scandalului, 21 de persoane au fost judecate, iar doi dintre acuzaţi au fost condamnaţi la moarte şi executaţi.

Acest scandal a declanşat o psihoză la nivel mondial şi a determinat instituirea de embargouri asupra produselor lactate chinezeşti.

China a anunţat săptămâna trecută o aplicare strictă a pedepsei cu moartea pentru cei găsiţi vinovaţi de comiterea unor infracţiuni grave în domeniul securităţii alimentare.

×
Subiecte în articol: externe