x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO Șapte persoane au murit în urma prăbușirii de pe un pod a unui autocar în Spania

VIDEO Șapte persoane au murit în urma prăbușirii de pe un pod a unui autocar în Spania

de Alexandru Dănciulescu    |    27 Dec 2022   •   08:22
VIDEO Șapte persoane au murit în urma prăbușirii de pe un pod a unui autocar în Spania
Sursa foto: Twitter #arynews

Serviciile de urgență din Spania au confirmat un al șaptelea deces după ce un autocar a plonjat de pe un pod într-un râu în ajunul Crăciunului, relatează BBC.

Luni, salvatorii au recuperat cadavrul unei femei din râul Lerez, în regiunea nord-vestică Galicia. Două persoane, inclusiv șoferul, au fost rănite după ce vehiculul care se deplasa de la Lugo la Vigo a căzut de la o înălțime de aproximativ 30 de metri în râul care curge rapid.

Oficialii spun că vremea nefavorabilă ar fi putut provoca accidentul. Șoferul autobuzului a fost testat negativ pentru alcool și droguri. Echipele de salvare și-au încheiat inițial căutările în apropierea satului Pedre, nu departe de capitala regională a Galiciei, Santiago de Compostela, în ziua de Crăciun (duminică), după ce au găsit șase cadavre.

Dar au reluat operațiunea după ce un pasager supraviețuitor a declarat că o prietenă cu care călătorea nu se afla pe lista oficială a victimelor. Femeia nu a fost dată dispărută deoarece nimeni nu o aștepta, a declarat un purtător de cuvânt al poliției Guardia Civil pentru agenția de presă AFP. Corpul ei a fost reperat de un elicopter în râu luni dimineață.

Serviciile de urgență au fost alertate pentru prima dată despre incident de către un șofer care trecea prin zonă și care le-a spus că lipsește o secțiune din bariera de siguranță a podului.

Câteva minute mai târziu, unul dintre supraviețuitori a sunat din interiorul autobuzului, care se umplea rapid de apă. Acest lucru a ajutat echipele de salvare să localizeze rapid locul accidentului.

Printre cei aflați la bord se aflau persoane care tocmai își vizitaseră apropiații la o închisoare din centrul Galiciei, adaugă AFP, citând presa locală.

×
Subiecte în articol: accident spania morti