x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sarkozy fiul calca pe urmele tatălui

Sarkozy fiul calca pe urmele tatălui

de Marinela Nardin    |    19 Iun 2008   •   00:00

Jean Sarkozy s-a logodit duminica cu Jessica Sebaoun Darty, moştenitoarea unui cunoscut lanţ de magazine de produse electrocasnice.

  • CORESPONDENŢĂ DE LA  PARIS

Numele lui Jean Sarkozy, fiul cel mare al preşedintelui francez revine în atenţia publicului. După logodna care a avut loc în acest week-end, săptămîna aceasta a început cu preluarea şefiei grupului UMP (partidul prezidenţial) din regiunea Hauts de Seine. Evenimente semnificative în viaţa unui tînăr de 21 de ani, fie el şi fiu de preşedinte.


Jean Sarkozy s-a logodit duminica cu Jessica Sebaoun Darty, moştenitoarea unui cunoscut lanţ de magazine de produse electrocasnice. Petrecerea a avut loc în familie într-un hotel privat din Neuilly sur Seine, iar diamantul primit de logodnică a fost cumparat de la Tiffany, relatează ziarul Le Parisien de luni. De la acest eveniment, caracterizat de acelasi ziar drept “vesel”, n-au lipsit tatăl mirelui, Nicolas, şi nici mama sa “vitregă”, Carla Bruni. Printre invitaţi s-au aflat şi ministrul imigraţiei, Brice Hortefeux, şi Isabelle Balkani, vice-preşedinta consiliului general din regiunea Hauts-de-Seine.

 
PARCURS POLITIC. Jean Sarkozy e student în drept la Universitatea Sorbona, dar şi consilier general al regiunii Hauts de Seine, post pe care l-a ocupat în urma alegerilor din această primăvară. Fizic nu seamănă prea mult cu tatăl său, însa dicţia şi modul de exprimare sînt aproape aceleaşi. La fel şi parcursul politic de pîna acum.

Începînd de luni, tînărul consilier proaspăt logodit ocupa postul de preşedinte al grupului UMP (partidul de guvernamant), grup care domina Consiliul regional Hauts de Seine, unul dintre cele mai bogate din Franţa, cu un buget anual de 1,7 miliarde de euro. Un loc pentru care presedintele UMP, Patrick Devedjian, avea alte planuri şi un alt candidat. Însă pînă la urmă tînărul Sarkozy s-a impus, fiind ales cu o “majoritate de voturi” conform declaraţiei sale.

 
Încă de la alegerea sa acum trei luni în funcţia de consilier, Jean Sarkozy a ţinut să se remarce. A acuzat primarul din Neuilly sur Seine de “imobilism”, a cerut un referendum local în ceea ce priveşte una din arterele de circulaţie, s-a impus la conducerea comisiilor de transport, drumuri, circulaţie, mediu, calitatea vieţii, plus în Delegaţia tinerilor. “Cînd lucrez la un dosar nu mă gîndesc nici la vîrsta mea, nici la originile mele (...). Pot să-mi fie reproşate vîrsta, numele şi tot ce vreţi, eu am doar impresia că îmi fac treaba”, explica el într-un interviu preluat de ziarul Le Nouvel Observateur.

 
Chiar dacă a fost ales fără rezerve pentru postul de preşedinte al grupului UMP, mulţi dintre propriii colegi de partid îi reproşează precocitatea. “Unii au regretat că nu au aflat de această candidatură decît din presă”, spune ziarului Le Parisien, unul dintre consilierii UMP care a dorit sa ramana anonim. “Jean Sarkozy nu este un consilier ca oricare altul. Trebuie să arăte că e bun. Dacă nu e la înălţime, asta o să-i aduca multe necazuri”, a adaugat el.

×
Subiecte în articol: externe sarkozy jean sarkozy